Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pride Summerweek (the 010 Edition) - season 2

Rotterdam heeft de primeur : de enige LHBTIQ+-talkshow ter wereld gaat internationaal
Het tweede seizoen van 'Pride Summerweek' vanuit de Maasstad is een feit. Op een rooftop, met de skyline als achtergrond, komen interessante gasten in zes lhbtqia+-gerelateerde thema-afleveringen voorbij, afgewisseld met spectaculaire live muziekoptredens.

Thema's & gasten
In zes afleveringen beklimmen verschillende gasten de trappen naar een dakterras in het centrum van Rotterdam om te praten over onderwerpen die actueel zijn voor de lhbtqia+-gemeenschap. Pride Summerweek start met Pride & Entertainment om vervolgens de thema's Religion, Sports, Gender en Politics te belichten vanuit een lhbtqia+ point of view. Nieuw in dit seizoen is de zesde aflevering die is toegevoegd: Pride & Cooking. Hierin zullen bekende Rotterdammers hun ervaringen met de stad en haar lhbtqia+-gemeenschap bespreken en wordt er gekookt op het dak. In 'Season 2' zullen onder andere Shirma Rouse, Richard Groenendijk, Boris Dittrich en de cast van The Amsterdam Dragshow (voorheen The Rotterdam Dragshow) te gast zijn. Een aantal gasten uit het vorige seizoen keert ook terug: Paul van Dorst (oprichter van de Roze Kameraden), Harold Schorren (Citypastor en predikant in de Laurenskerk) en Kim van Sparrentak (Europarlementariër voor GroenLinks). Zij nemen allen plaats op de bank om in gesprek te gaan met host Wesley van den Bos en co-hosts Warner van Es en Chantal van der Putten.

Internationaal
Ook bij seizoen 2 worden de afleveringen uitgezonden op het kanaal OutTV Europe. Terwijl het eerste seizoen in 2021 nog enkel te bekijken was in Nederland en Vlaanderen is er dit jaar gekozen voor een internationaler publiek. De show is opgenomen in het Engels en zal te zien zijn in twaalf landen, waaronder België, Duitsland, Israël, Nederland, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden met een mogelijk bereik van 30 miljoen kijkers.

Live performance op het dak
Tijdens iedere uitzending zal er een mix van bekende en startende zangers en zangeressen een live performance geven. Dit levert mooie beelden op vanaf de rooftop met de skyline als achtergrond. Hierbij is dit afwisselend overdag, dan wel 's avonds laat opgenomen wat divers beeldmateriaal oplevert. Shirma Rouse, Jennie Lena, Jordan Roy, Dillenburg, Raffie en Nathalie Saabeel komen in de zes afleveringen voorbij met spectaculaire optredens.

Pride Summerweek (the 010 edition) is dagelijks te zien tijdens Rotterdamse Prideweek van 17-23 juni om 20.00 op het kanaal van OutTV Europe (Vodafone Ziggo kanaal 129, Caiway kanaal 134, KPN kanaal 77, Xs4All kanaal 77, T-Mobile kanaal 297, Delta kanaal 365, Fiber kanaal 53, Stipte kanaal 297, Online.nl kanaal 53SKV kanaal 160 en Youfone kanaal 303; alleen niet op 18 juni i.v.m. Roze Zaterdag) en op het Youtube kanaal van @around010events.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on dinsdag, 14 juni 2022 22:39